Over ons

Het idee van Stichting Taiama-Andreas is ontstaan tijdens gesprekken van parochianen van de Andreasparochie te Heerlen met het pastorale team hoe naast een invulling te geven aan diaconie in de parochie (een van de speerpunten van de Andreas Parochie), hier ook over de grenzen vorm aan te geven.

Pater Geert Bles SMA had en heeft vele vrienden in West-Afrika en met name in Sierra Leone die ter plaatse werken aan de wederopbouw van hun land. Het was dan ook niet meer dan logisch dat men ervoor koos om daar een steentje aan bij te dragen.

In 2007 werd Stichting Taiama-Andreas opgericht; onafhankelijk van de parochie maar met een duidelijke link naar de parochie. Vergaderingen worden in de parochie gehouden en vele parochianen zijn nauw verbonden met de stichting en zetten zich hiervoor in.

De naam van de stichting verwijst naar de Andreasparochie maar ook naar het dorp Taiama in Sierra Leone; het dorp van waaruit het eerste project in Sierra Leone als een zaadje ontstaan is en in rap tempo verder groeit.

Website Andreas Parochie Heerlerbaan: www.sintandreas.nl