27 april Onafhankelijksdag

Wat een dag was dit bij YAN!
YAN besloot dit jaar om deze dag aandacht te besteden aan geschiedenis en leiderschap.
Bij geschiedenis werd aandacht besteed aan de geschiedenis van vóór het koloniale tijdperk.
In die tijd waren de bewoners van Sierra Leone (het land Sierra Leone bestond nog niet) nog niet beïnvloed door het westen of door religies als de Islam en het Christendom.
De rijke cultuur van die tijd is (gedeeltelijk) verdwenen en het is altijd goed om te leren waar je vandaan komt. Er werden geschiedenisboeken aangeschaft en er werden presentaties gegeven door leden.

Nog wat onwennig, Fatmata geeft een presentatie over de geschiedenis van Sierra Leone. Zo leren de jongeren te spreken in het openbaar.

De ‘ tweede’ geschiedenis, meer recent, ging over de geschiedenis van hun eigen groep; wie waren de oprichters, hoe is de groep ontstaan, welke rol heeft Stichting Taiama-Andreas hierbij gespeeld.
Sajor Jalloh gaf uitleg.

Het thema leiderschap werd belicht door Abubakarr Sesay. Hij is student en lid van Children’s Forum Network in Kabala. Abubakarr gaf de training zonder hiervoor kosten te vragen, iets wat heel uitzonderlijk is. En hier is ook ruimte voor een energizer en lol. Fimpje: Finah Conteh.

En dan maakt de secretaris van de groep John Marah een verslag van de dag.

Wat zijn we trots op deze groep. De dag werd helemaal door henzelf georganiseerd. Programma maken, budget maken en daarmee uitkomen, presenteren, een spreker uitnodigen, koken (er werd ook samen gegeten) en daarna een evaluatieverslag, ze hebben weer veel geleerd!