Bericht van Gard

dag Allemaal
Op het scheiden van de markt even een kort berichtje, Een bijzondere reis: “overwhelming”, Een warm bad van gemeenschapsgevoel dat wij nederlanders niet meer kennen.Gemeenschappen die dansend en zingend hun gasten afhalen. Dansend en zingend naar het gemeenschappelijke punt van het dorp. Gezamenlijk bidden van moslim en christengebeden Toegesproken door de chiefs die goed begrijpen  wat nodig is. Mensen die steeds dank je wel zeggen, niet als formaliteit maar hartelijk gemeend. Het geeft veel te denken over onze individuele samnleving. Goed  naar Geert Bles luisterend hadden we dat natuurlijk kunnen weten, maar ervaren is toch nog een heel stuk anders. Ook heel  verduidelijkend was hoe met het gedoneerde geld wordt omgegaan. Daarover later nog, Hier worden in ieder geval heel veel stenen in het water geworpen waarvan de kringen steeds verder  uiteengaan: maar daardoor ook steeds directe antwoorden vragen.
“Women, women, (bis) don’t sit in your house, do something positive with a man. ” : met deze leus die we talloze malen door groepen vrouwen hebben horen scanderen, besluit ik
Gard