We zijn in Freetown.

Wat een reis; vertraging van een uur, daarna bleek dat we een tussenstop gingen maken in Monrovia, Liberia en na een vlucht van 10 uur zijn we op Lungi, de luchthaven van Freetown aangekomen. Drukte en chaos; bij de douane vingerafdrukken en pasfoto laten maken en je handen gedesinfecteerd. Op naar de koffers en dat is niet eenvoudig, 6 grote koffers vinden en vervoeren. Maar dat hadden de Sierra Leonears snel door: 3 Europeanen met grote koffers. Iedereen wilde wel een slaatje meepikken en onze koffers vervoeren.

Er wordt stevig onderhandeld en tot overmaat van ramp is er vandaag geen ferry meer. Er komt een chauffeur van Defence for children die zegt dat hij ons over land naar de hoofdstad moet brengen. We zijn gewaarschuwd dat we dat dus absoluut niet moeten doen en er volgt een flinke discussie maar… Kelly houdt voet bij stuk, we gaan met de motorboot. De chauffeur, die niet met de auto merken, geven we benzinegeld en die vertrekt gelukkig. Na ongeveer een uur zitten we op de boot, het gaat super snel en we hebben plezier met iedereen aan boord ( dat zijn er overigens maar 12 en een heleboel bagage) Kosten 40 euro per persoon.

Halverwege valt de boot plotseling uit, midden op de oceaan… Plastic in de propeller.

Gelukkig is het gauw verholpen en komen we veilig aan in Freetown. Na een ietwat riskante autorit met de chauffeur van Abdul komen we eindelijk op de plaats van bestemming aan waa een heerlijk diner op ons staat te wachten. En nu slapen, we zijn kapot en het is half 2.