De terugreis

Morgen begint de terugreis.

Ons avontuur komt aan zijn einde, helaas heb ik te weinig internetmogelijkheden voor nog een uitgebreid verslag dus dat hebben jullie van mij te goed, over 2 uur wachten in de bank voor geld en hoe dat gaat, over een van de 4 middelbare scholen in Kabala waar 3000 leerlingen op zitten, 115 kinderen in een klaslokaal dat niet groter is dan de onze, voor dit jaar 1200 aanmeldingen voor de brugklas maar ze kunnen door ruimtegebrek maar 400 plaatsen. Over dorpen waar schoolgebouwen staan maar geen leraren zijn, over onze kinderen die van school worden gestuurd omdat ze het schoolgeld of examengeld niet kunnen betalen. Over het government hospital, het enige in de grootste provincie van Sierra Leone waar één dokter werkt die daar gedetacheerd is door de post van artsen zonder grenzen in Kabala…
Maar we hebben ook heel veel mooie sterke mensen gezien zoals Samira Halloway en haar vriend Alvin, de vrouw die ondanks alle tegenslagen het project overeind houdt. Alvin heeft haar toen wij daar waren ten huwelijk gevraagd en we blijven dit mooie koppel zeker steunen! Morgen dus de terugreis, om 6 uur met de bus van Kabala maar Freetown, 315 km, een reis die 7 uur duurt ondanks dat de weg nu verhard is. ( Voorheen deed je hier 3 dagen over) Dan slapen bij de moeder van Kelly, zij wil mij nog even Afrikaans leren koken. Ik zal een foto van haar keuken bijvoegen. Vrijdag met de ferry naar het vliegveld, ook weer een avontuur en dan het vliegtuig terug. Ik hoop jullie weer gauw te zien.

Keuken van de moeder van Kelly. Achterin zit een kip te broeden