29-04-2017 Geen paspoort

Even nog een toelichting bij het vorige bericht en de foto van Fatu. Zoals je ziet kijkt ze hier de wereld in van, Wat overkomt mij nou??
Als nieuwe president mag ze volgende maand naar een conferentie voor kinderrechten in Senegal.
Plan International zal deze reis sponsoren. Opeens kregen we gistermorgen een whatsapp vol paniek: Fatu heeft natuurlijk, zoals de meeste mensen in Sierra Leone, geen paspoort. Als ze niet binnen een week een paspoort heeft zal ze niet kunnen reizen en zal Plan International iemand anders zoeken. De kosten voor het paspoort zijn 700.000 leones, 83 euro. Voor een leraar in Sierra Leone is dat een maandinkomen en dus enorm veel geld. Gelukkig hebben we snel geld via de Western Union Bank overgemaakt wat de foto van de verbaasde Fatu opleverde.