1 juli Het landbouwproject kan beginnen

Op 1 juli, nadat de gereedschappen en zaden zijn aangeschaft, kan het landbouwproject eindelijk beginnen. Dit project heeft een aantal doelen: het leert de leden van YAN hoe landbouw te bedrijven en het is de eerste stap naar een organisatie die onafhankelijk is van sponsorgelden van anderen.
Het blijkt al snel dat dit geen gemakkelijke opgave is; de kennis bij de jongeren van hoe het land te bewerken is erg laag maar ze beginnen onder leiding van president Sajor die al vaker met dit bijltje heeft gehakt, vol goede moed aan deze grote opdracht. Het stuk grond heeft een oppervlakte van 0,4 ha (4000 m2) en ligt naast Kabala Secondary school.

Je komt er van alles tegen zoals slangen!

President Sajor Jalloh geeft het voorbeeld

Penningmeester Bangalie met het tuingereedschap dat na afloop wordt schoongemaakt en netjes opgeborgen.

Hard werken en er is al veel werk verzet.

Ook de dames dragen hun steentje bij. Meestal koken zij een maaltijd voor de jongens maar hier is Mariama in actie op het land.

Sajor, Fatu Rulice, Foday B Kamara en Sorie Turay, soms zijn er maar weinigen aanwezig maar het werk schiet goed op.

Afgelopen zondag 15 juli eindelijk de dag waarop geplant kan worden. Zoals je ziet is niet iedereen hier even bedreven in maar dat is ook de realiteit.

Na 2 weken, vlak voordat het regenseizoen begint, is het grote werk gedaan. Achteraf kunnen we zeggen dat er heel veel werk is verricht door een kleine maar heel gemotiveerde groep. Het groepsproces zal uitwijzen hoe de grote groep hier verder mee omgaat. We blijven allemaal leren van dit mooie maar moeilijke project!

19 juli. Nagekomen foto: de jongens zijn bij een boer “aardappelstokken” gaan halen om te planten. Deze kunnen na de oogst van de aardappels niet meteen opnieuw door de boer geplant worden en worden dan zo verder gegeven aan een andere boer in dit geval Sajor, onze president. De tip om ze bij deze boer op te halen kwam van onze leraar en mentor Owen Jones.