Bezoek aan YAN januari 2020

Voor het vierde jaar op rij is het weer gelukt: in januari brengen twee leden van Stichting Taiama-Andreas een bezoek aan YAN. Al een tijdje zijn we voorbereidingen aan het treffen zoals het verzamelen van de leesboeken voor in het YAN kantoor.
Omdat de boeken te zwaar zijn om in onze koffers te vervoeren en ze met een container mee te sturen te duur is vervoeren we spullen voor YAN op een andere manier. In Nederland wordt een busje of auto, met privégeld, aangeschaft. Hierin laden we de te vervoeren spullen en verschepen het busje vanuit de haven van Antwerpen naar Freetown de hoofdstad van Sierra Leone. Dat klinkt allemaal heel eenvoudig maar is een heel gedoe. Maar de grootste uitdaging is om de bus met spullen heelhuids uit de haven in Freetown te krijgen. Je moet laveren tussen corruptie en omkoperij zonder je geduld te verliezen. Het kan soms wel een week duren voordat je je eigen bus of auto uit de haven krijgt.
De bus of auto gebruiken we vervolgens tijdens ons verblijf in Sierra Leone om rond te reizen en ondertussen zoeken we een koper zodat we ons vervoer middel hopelijk zonder verlies kunnen verkopen voordat we terug naar Nederland gaan.
Jullie boeken worden dus gratis verscheept.

Het schip met boeken is al op 25 november vertrokken en zal, na een tussenstop in Conakry, Guinee, op zondag 8 december aankomen in de haven van Freetown.
Je kunt de reis van het schip via internet kunt volgen.

Het schip de Grande Senegal op 6 december om 15 uur
Bron: https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:280591/mmsi:247285500/vessel:GRANDE%20SENEGAL