Certificaten en regenjassen

Net als vorig jaar hebben we certificaten, een soort lidmaatschap van YAN van het afgelopen jaar, voor de jongeren gemaakt die ze de laatste avond krijgen. Die certificaten worden erg gewaardeerd.
Maar we hebben nog iets bijzonders: regenjassen voor de zomer. Tijdens het regenseizoen kan de regen soms wel gedurende 24 uur met bakken uit de lucht komen. En als je dan zoals de meisjes van Semamaya 3 uur van huis naar school moet lopen, is zo’n regenjas een uitkomst. Iedereen is door het dolle heen bij het zien van de regenjassen.

Foday B en Sajor showen de regenjassen

Op deze laatste avond spreken we ook de waardering over en weer uit; de relatie tussen Stichting Taiama-Andreas en de Youth Advocacy Network is een speciale, we hebben een band gecreëerd door elkaar over en weer te bevragen en te leren van elkaars culturen. Europa heeft te lang maar gegeven aan Afrika zonder te kijken wat er echt nodig is en Afrika is nog steeds te afhankelijk van hulp vanuit Europa. We willen hier met kleine druppeltjes iets aan proberen te doen. Een utopie? Volgens mij staan we hier aan het begin van een kentering al is het maar voor de jongeren van YAN.
En dan is er feest!