Coronavirus; preventie.

Overal in de wereld vechten we tegen het coronavirus. Maar wat kun je doen in een land waar in de ziekenhuizen niet eens extra zuurstof is voor mensen die het benauwd hebben? Preventie! Sinds begin maart beantwoorden we via Whatsapp de vragen van YANleden over het virus en sturen we ook het meest recente nieuws van de World Health Organization (WHO), de wereld gezondheidsorganisatie over de nieuwste inzichten en hoe jezelf te beschermen. Dat gebeurt met teksten maar ook in pictogrammen. Helaas gaan er overal ter wereld wilde verhalen rond over hoe je kunt genezen en zijn er ook diverse medicijnmannen die mensen hun drankjes aanbieden om besmetting met het Coronavirus te voorkomen.

In de afgelopen week heeft YAN met deze pictogrammen posters laten drukken en hebben ze emmers en zeep gekocht. Dit hebben ze bekostigd met geld van hun bankrekening.

Sinds een kleine 2 jaar heeft YAN namelijk een eigen bankrekening in Kabala. Daar wordt het geld dat over is van activiteiten op gestort en daar staat ook de opbrengst van de farming in 2018 op.

Vrijdagmorgen zijn ze erop uit getrokken om de emmers op strategische plekken in Kabala te zetten zodat mensen aangespoord worden om hun handen te wassen.

En zo te zien zijn de mensen er blij mee!

De posters worden in het stadje opgehangen.

Bangalie en Lamin zijn naar Semamaya village geweest. Daar werd ook voorlichting gegeven

We zijn trots op YAN!