Voetbal

Misschien bij sommigen van jullie bekend maar voor degenen die het niet weten, Kelly Fofanah bestuurslid en onze adviseur als het aankomt op cultuurverschillen ( hij is immers in Sierra Leone geboren) is manager van een voetbalclub in Kabala. Manager betekent adviseur maar ook sponsor. Met hulp van enkele vrienden en familie lukt het om de voetballers van basisvoorzieningen te voorzien zoals een bal en een maaltijd wanneer er een belangrijke wedstrijd is.

Zo gaat dat in Sierra Leone, eten voor de wedstrijd want met een lege maag kun je niet spelen.

Een keer per jaar gaat Kelly “met de pet rond’ voor grote uitgaven zoals nieuwe shirts of schoenen.
Het team is erg enthousiast en traint vrijwel elke dag onder leiding van coach Kenayo Fofanah.

De club bestaat eigenlijk uit twee teams, de MantenKelly FC, de jongste spelers en de MantenKelly Bintumani Young Stars. Vooral dit laatste team gaat als een speer en wint wedstrijd na wedstrijd. En dat is niet onopgemerkt gebleven:

afgelopen week zijn ze uitgedaagd door de Wusum Stars voor een vriendschappelijke wedstrijd in Kabala.
Nu zegt de Wusum Stars jullie naar alle waarschijnlijkheid niets maar zij waren vorig seizoen tweede in de Premier League, de hoogste klasse in Sierra Leone.

Je voelt het misschien al aankomen, de manager uit Europa moet dit regelen: de spelers, de Wusum Stars moeten worden gebracht van Makeni hun standplaats naar Kabala en terug, ze moeten eten en drinken en er moet natuurlijk gekeken worden naar een geschikte plaats waar ze zich kunnen voorbereiden op de wedstrijd.

En toen kwam YAN in beeld, hun kantoor beschikt over een goed sanitair, iets wat je zelfs in de meeste restaurants niet vindt, vlakbij ligt een veld waar ze kunnen inspelen, YAN is gewend om evenementen te organiseren en de meisjes/ vrouwen kunnen lekker koken. De connectie was snel gemaakt en YAN voelt zich vereerd om de voetballers te verwelkomen.
Zondagmorgen vroeg zal een broer van Kelly en zijn vriend de voetballers naar Kabala brengen. Daar worden ze welkom geheten en krijgen ze ontbijt. Daarna is er entertainment met muziek en kunnen de spelers inspelen op het naastgelegen veld. Om 2 uur lunch en dan gaan ze naar het Yogomaia Field, het voetbalveld in Kabala.
Sajor Jalloh, de voormalige president van YAN zal een en ander coördineren tussen beide teams en locaties.
Wat zijn we weer trots op YAN en wat is dit voor hen een mooie gelegenheid om zich te presenteren.

A.s. zondag dus om half 5 op het Yogomaia Field de MantenKelly Bintumani Young Stars tegen Wusum Stars.