Het weekend met YAN, zaterdag

Na een lange reis is YAN aangekomen. Hongerig maar vol energie en enthousiasme. De matjes worden neergelegd in de slaapkamers en dan kan er gedanst worden. Deze meisjes komen uit een afgelegen dorp en zijn nog nooit zo ver gereisd.

Stromend water, lampen die branden, er zijn zoveel dingen die ze niet kennen. In hun dorp wordt met de hand gegeten.

De volgende dag gaan ze eerst allemaal netjes wassen. De meesten wassen zich toch met een emmer water en een schepje zoals ze gewend zijn, water halen ze uit de put. Daarna is er ontbijt, stokbrood belegd met sardientjes, uien, peper en mayonaise.

Later vertelt een van de meisjes dat ze nog nooit brood geeft gegeten en dacht: mist ik dit gaan eten?

’s Middags naar het strand. De eerste keer de zee zien, maar daarvoor nog de rit door Freetown. Dat betekent druk verkeer. Een paar dingen die ze vertelden wat indruk maakte: de 4 balans wegen, het tolstations, de huizen met een of zelfs meer verdiepingen, het water dat ook echt zout smaakt en de golven, ik dacht dat ik ging verdrinken, de zee die in de verte de lucht raakt, een speedboot te huur voor 100 dollar per uur, het eten, 3x per dag eten ( meestal eet ik maar 1x per dag).

Vlakbij het strand kopen we voor iedereen eenzelfde zwembroek voor 80 cent per stuk.

’s Avonds word er gedanst en kijken we een film.