Vastenactie in de Andreasparochie, landbouw.

Inmiddels zijn we alweer 5 weken terug uit Sierra Leone, weken waarin we weer gingen werken maar ook moesten verwerken wat we allemaal hebben gezien en beleefd. In je hoofd is het dan een chaos.
Je denkt terug aan alle mooie mensen die je hebt ontmoet, hun leven en hun noden en aan de andere kant zie je het leven hier, de kleine dingetjes waar wij over klagen. Maar dat is het leven hier en daar moet je je weer in schikken.

De oorlog in Oekraïne maakt het allemaal niet gemakkelijker, in de eerste plaats voor de mensen in Oekraïne maar ook voor de mensen in Rusland die niet weten wat er gaande is.
Voor ons zijn de sancties die opgelegd zijn voelbaar in de hoge energie en benzineprijzen.
Waar we ons misschien niet van bewust zijn is dat deze hoge benzineprijzen ook realiteit zijn in o.a. Sierra Leone; de benzineprijs is sinds wij weg zijn met 50% gestegen. Dat betekent dat de voedselprijzen ook gestegen zijn en mensen dus nog minder eten kunnen kopen.

Waar we ook terug zijn is in de Andreasparochie en daar hebben we het verhaal van Kaday P verteld. Dat verhaal heeft indruk gemaakt en nu is er gevraagd of we nog een verhaal willen vertellen. Dat gaan we a.s. zondag doen. Het verhaal van Manty A. De jonge vrouw die landbouw wil gaan bedrijven in Kabala.
Nieuwsgierig? Kom dan op 20 maart om half 11 naar de Andreaskerk, Palestinastraat 326 Heerlen.

Hieronder vind je een van de 4 posters van de actie, later volgen er meer.