Aangekomen in Kabala

Gister zijn we eindelijk aangekomen in Kabala. Het was een heftige reis van 5 uur bij 38 graden en zonder airco maar we hebben het gehaald.

We hebben een tussenstop gemaakt bij verpleegkundige in opleiding Finah Content die in januari aan haar opleiding is begonnen.

Foto ( let op de tas) en het filmpje waar ze haar bloeddrukmeter die ik had meegenomen uittest.

Vandaag gaan we naar Koinadugu College. Meer info op: https://manoreporters.com/news/tech/koinadugu-college-to-commence-full-academic-operations-in-september/

We nemen de 9 jongeren mee die eindexamen gaan doen om ze te laten zien wat ze allemaal kunnen doen in Kabala. Ik heb al een tijdje Whatsapp contact met Alhaji N Jai het hoofd van de school en de contactpersoon Patricia Conteh.

Alhaji N Jai hadden we graag ontmoet maar hij is een drukke man en is er deze week helaas niet.

Wel heb ik hem via Whatsapp uitgelegd wat we komen doen en wie de jongeren zijn ( 4 van hen zijn meisjes uit Semamaya. Tot nu toe is geen enkel meisje uit Semamaya tot het eindexamen gekomen en we hopen dat er misschien een bij is die naar dit college kan gaan)

Als het lukt gaan we daarna nog naar het technisch instituut waar opleidingen zijn tot elektricien maar nu ook kleermaker en catering.

En dan nog even de speciale cadeaus die we hebben gekregen: een kip van Lamins moeder uit het dorp, een geit van de man van Finah de verpleegkundige en een varaan van Lamin, of ik die laatste ga proeven weet ik niet….