09/04/16 Dag over en voor Defence for Children Sierra Leone een succes.

Op de 6 maart was er in de Andreas Parochie de start van de Vastenactie 2016.
Al eerder werd er begonnen met de voorbereidingen: er kwam een fototentoonstelling met Afrikaanse wijsheden in de gang naar de kerk en op zaterdag maakte Gerda samen met dochter Sarah een heerlijke Afrikaanse pindasoep. Hiervoor vond er overleg plaats tussen Samira in Sierra Leone en Gerda in Nederland over de te gebruiken ingredienten. Het recept volgt later in een apart bericht.
In Kabala waren Samira en de kinderen druk in de weer om filmpjes voor ons te maken om te laten zien waar ze mee bezig zijn.
Op de dag zelf was er een woord- en communieviering met het koor Sound of Peace and Freedom. We openden met het Sierra Leoonse volkslied! Gard Verstegen vertelde iets over het ontstaan en de noodzaak van het project in Kabala.
Na de viering was er koffie, cake en de soep.
In de kerk werd er door Marie-José meer informatie gegeven over Sierra Leone, Samira en de kinderen en we konden kijken naar de filmpjes die Samira en Defence for Children ons hadden gestuurd.
In de koffiekamer was er een 2 voor 12 kwis onder leiding van Jacq. waarbij je je kennis over Sierra Leone kon laten zien en in de huiskamer werd er onder leiding van Kelly uit Kabala stevig getrommeld op djembe’s.

Ons doel om weer mensen kennis te laten maken met Sierra Leone en haar volk en cultuur is ruimschoots bereikt en we kunnen terugzien op een mooie dag.
Maar er is natuurlijk nog een ander doel: het inzamelen van geld tijdens de Vastenactie zodat Defence for Children in Kabala haar mooie werk voort kan zetten. U kunt daaraan meewerken door geld over te maken op bankrekeningnummer  NL10RBRB0960077723. Alvast bedankt!

IMG_20160305_153414801

IMG_3742IMG_3736IMG_3737  IMG_3756IMG_3763 IMG_3797 IMG_3798IMG_3801IMG_3803

Kinderen van de CYAB, Children and Youth Advising Board geven het goede voorbeeld.

Bezoek aan het politiebureau om informatie in te winnen wat er gebeurt
indien er een kinderhuwelijk plaats vindt. Woordvoerder is Abdalai Kamara, president van
de CYAB in Kabala.

Medestudenten informeren over het bezoek aan het politiebureau en voorlichten over
het respecteren van elkaar bij seksuele relaties tussen jongeren.