Reizen naar Sierra Leone

Over een week is het zo ver: we vertrekken naar Sierra Leone. Afgelopen zondag was op Belgie Een in het programma Waes reizen een reis naar Sierra Leone. Goed was te zien hoe prachtig het land is; geweldige stranden, vriendelijke mensen en een wondermooie natuur. Vaak wordt mij gevraagd hoe lang het vliegen is en dan is men verbaasd; na een vlucht van 6,5 uur vanuit Brussel sta je al op de luchthaven van Sierra Leone, Lungi international airport. Vanuit Lungi, de vluchten vanuit Europa komen’s avonds als het donker is aan, moet je dan nog naar de hoofdstad Freetown reizen. Ik verbaas mij hoe iemand heeft kunnen verzinnen om de luchthaven van een land zo te situeren:

Over land is geen optie dat is duidelijk, teveel water en dan wordt ook nog afgeraden vanuit Lungi in het donker te reizen. Gelukkig gaat er met regelmaat een ferry waar veel gebuik van wordt gemaakt. Verder kun je reizen uit een helicopter van Paramount Airlines maar deze maatschappij staat op de list of air carriers banned in the European Union, wij zullen in de komende tijd onze maatstaven wel enigszins moeten aanpassen maar om dan meteen hiermee te vliegen? Verder is er de naar mijn mening veel te dure manier de Sea Coach, een motorboot. Toch maar met de ferry dan?