Kabala

Eindelijk weer internet. Gister aangekomen in Kabala na een rit van 5 uur. Vanmorgen bijeenkomst met vertegenwoordigers van andere NGO s. Interessant. De bijeenkomst werd geleid door de minister van onderwijs van het gebied.Elke NGO gaf een presentatie. Er was tijd voor vragen en er werd gekeken naar overlappingen om elkaar en of men kan samenwerken. Er was ook ruimte voor ons om iets te zeggen. Verbazingwekkend was het dat lezen en rekenen geen apart vak is en dat kinderen die zich dit niet zelf eigen maken dus ook niet ver komen. Ik vertelde dat dat in Nederland de basisvakken zijn in de eerste jaren van de basisschool. Een organisatie had wel een programma hiervoor vanuit Canada.

s middags ontmoeting met onze groep. Wat een enthousiasme. Ze vertelden wie ze waren en wat ze samen deden. Een van de succesverhalen was dat ze in een afgelegen dorp met ouders zijn gaan praten om de kinderen naar school te laten gaan. Deze kinderen liepen door Kabala  met hout op hun hoofd en zo ging het balletje rollen. Deze week gaan we het dorp bezoeken om naar het resultaat te kijken. De kinderen van de groep van Samira zijn de ogen en oren van hun leeftijdsgenoten. En proberen samen naar oplossingen te zoeken. Ik kan nog veel vertellen maar laat het hier even bij. Geen foto’s, kost teveel internet.