Strijden met gebonden handen

Zaterdag een hele dag met de jongeren doorgebracht. Eerst hebben we vergaderd en zijn er een heleboel vragen over en weer gesteld. De kinderen komen steeds losser en we moeten hun duidelijk maken dat we niet met een grote zak geld komen en dat we dus ook niet hun persoonlijke problemen kunnen oplossen, best moeilijk.
Daarna hebben we samen gegeten, de kinderen hadden voor ons gekookt van het geld dat ze van ons hiervoor hadden gekregen. Ze pakken dat goed aan, maken hiervoor een begroting. Na de lunch, die heerlijk was, rijst vis en pindasaus, starten we met een kwis over Nederland. In het begin merk je dat ze zoiets nog nooit hebben gedaan maar al snel komen ze in de flow onder de professionele begeleiding van quizmaster Jacq. Na de quiz een kleine tombola met T shirts gesponsord door enkele van onze koorleden in Nederland. De vreugde op de gezichten van de kinderen.

 

 

Dan het grote spektakel de voetbalwedstrijd, de jongens tegen de meisjes. De meisjes hebben bedacht dat de jongens de handen vastgebonden krijgen en er is hilariteit alom. Helaas winnen de jongens haha. De dag was een groot succes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitdelen van Solar lampjes en andere schoolmaterialen om te studeren. Veel blijheid om de ruitjes schriften, er zijn veel kinderen die exacte vakken in hun pakket hebben en ruitjes schriften krijgen ze bijna nooit.