Mei 2017 Bezoek aan Basisschool de Harlekijn in Landgraaf

Het doel van dit bezoek was te vertellen over het leven van leeftijdgenoten in Sierra Leone. Op 8 mei bezochten Jacq. en Marie-José groep 3. De kinderen luisterden ademloos naar de verhalen die geillustreerd werden door foto’s van de reis. Het was moeilijk voor te stellen hoe je bijna zonder boeken, pen en schriften kunt leren lezen en schrijven.

Later in de maand was groep 8 aan de beurt. Kelly en Marie-José bezochten de groep mede namens het Service Gilde in Landgraaf in het kader van het project multicultureel.
Zie ook:
https://www.gildelandgraaf.nl/?pageID=114
De jongeren hadden al uitgebreid voorwerk gedaan. Knap hoor!

Na het bespreken van de informatie die al bekend was hebben we, middels foto’s en door het bekijken van het filmpje: Een dag uit het leven van een tiener in Freetown, de verschillen in dagelijkse bezigheden besproken. Zeker het filmpje waarin het meisje Aminata van 13 voor het eten van de familie moest zorgen maakte indruk.

Tijdens deze morgen waren er ook mensen uit Polen, Roemenie en Suriname. In Suriname waren er duidelijk overeenkomsten te vinden in bijvoorbeeld eten en gewoonten ontstaan door het gezamelijke slavernijverleden.