Januari 2018: Project wasbaar maandverband.

In januari zullen Kelly en Marie-José naar Sierra Leone gaan voor een familiebezoek.
Ze zullen van de gelegenheid gebruik maken om ook een bezoek te brengen aan de jongeren in Kabala en hierover zal binnenkort zeker meer worden gepost maar over iets bijzonders willen we u alvast berichten.
In Afrika komt het vaak voor dat jonge vrouwen tijdens de menstruatieperiode niet naar school gaan simpelweg omdat het kopen van disposable maandverband te duur is.
Een aantal meisjes in de groep willen nu wasbaar maandverband gaan maken om te gebruiken en eventueel te verkopen. Deze maandverbanden bestaan uit 3 lagen: een katoenen toplaag, een absorberende tussenlaag en een waterdichte onderlaag.
Inkoopkosten per maandverband op dit moment 2 euro. De verwachting is dat een maandverband een jaar kan worden gebruikt. Natuurlijk zoeken we ook voor dit mooie initiatief sponsoren!
We zullen stoffen als proef voor ongeveer 50 verbanden meenemen om vervolgens te kijken hoe verder met dit project. Hieronder foto’s van het prachtige katoen en de waterdichte stof (PUL) die gekocht zijn.