Januari 2018 Bezoek aan het Youth Advocacy Network Kabala

Eind december/ begin januari zullen Kelly en Marie-José op familiebezoek gaan in Sierra Leone.

Aangezien de familie van Kelly uit de omgeving van Kabala komt, is het niet meer dan logisch dat we hiervan gebruik maken en zal ook het project worden bezocht. Kelly is er al een tijd en ik (Marie-José) zal morgen vertrekken.

Spannend is het zeker: de eerste keer alleen reizen naar dit bijzondere land. Er is veel contact met de jongeren geweest, enkelen wisten van onze komst af en vandaag heeft iemand zijn mond voorbij gepraat en weet nu dus de hele groep het.
Ik heb geen idee wanneer ik weer iets kan posten omdat de internetverbinding en de electriciteitsvooziening daar nog erbarmelijk slecht zijn. Het opladen van een telefoon gebeurt door de jongeren bij een oplaadcentrum voor 1000 leones ( 11 cent) per keer. MB’s moet je kopen per kleine bundel of per dag en zijn zo opgebruikt.
Daarom nu nog vanuit Nederland een kort overzicht van wat we gepland hebben te doen maar het blijft Afrika, onder voorbehoud dus!

  • 30 december: reis naar Kabala. Aangezien de auto die we ( op 5 december!) hebben verscheept nog steeds op de boot in de haven ligt, weten we niet of dit met eigen vervoer kan of dat er een plan B komt.
  • 31 december: chilling zoals de jongeren dat (ook daar) noemen, een feest met veel muziek en zoals ik begreep zal er een geit voor ons worden geslacht.
  • 1 januari: als we daartoe dan nog in staat zijn, gaan we Up the hill, een traditie in Kabala waarbij mensen op Nieuwjaarsdag van overal ter wereld terug komen om met muziek en eten de berg te beklimmen en daar feest te vieren.

Up the hill, zicht op Kabala

Daarna retour Freetown om verder met de familie te genieten!
Ik ben benieuwd wat er over 2 weken van deze plannen is uitgekomen.