Wat doe je zo op een dag?

De dag heeft hier een vast ritme. Om 7 uur komt de zon op, de haan kraait en de dag begint. Het eerste geluid dat ik vanuit mijn bed hoor is het vegen met de broom, een handbezem van gras. Amara, is jongen die als het ware ingehuurd is om klusjes te doen. ’s Morgens begint hij met het hele terrein te vegen tot dat de grond helemaal schoon is. Hawa doet de afwas van de dag ervoor. Dat zijn de geluiden waar je wakker mee wordt. Dan wordt er gewassen. Water haal je uit de put met een emmer aan een touw. Meestal halen de mensen dat uiteen gemeenschappelijk put maar wij hebben de luxe dat we een eigen put hebben.

Het is hier heel gewoon dat iedereen die langs komt mee helpt: vrouwen maar ook jongens en meisjes doen de was, halen water uit de put, passen op de kinderen, halen even een boodschap.

En dan hieronder foto’s van de markt van Waterloo. Langs de weg zijn allemaal kraampjes maar als je rechts een “straatje” ingaat, kom je bij een met golfplaten overdekte markt met levensmiddelen. De kraampjes staan dicht op elkaar. De vrouwen achter de kraampjes hebben hun kinderen bij zich, soms krijgen de kinderen ter plekke de borst. Er lopen ook mensen vaak ook jonge kinderen rond met teiltjes vol uien, vis en andere levensmiddelen.