Kabala School for the Blind

Drie jaar gelden hebben we ook een bezoek gebracht aan Kabala School for the Blind. Deze school is een kostschool voor blinde kinderen. Zij volgen hier basisonderwijs dat gegeven wordt door leraren die over het algemeen ook blind zijn. In 2017 ( meer info ) en 2019 ( meer info) heeft YAN samen met de leerlingen en leraren 3 december, the Day of People with Disabilities gevierd. Bijzonder want, zo vertelde het hoofd van de school, er is voor hen weinig aandacht op deze dag. YAN heeft besloten om dit jaar ook door het jaar meer activiteiten samen met de blinden te gaan doen.

Voor ons reden om een bezoek te brengen aan deze bijzondere school.
Als we aankomen zien we weinig bedrijvigheid en de deuren van de school zijn gesloten. Het hoofd van de school blijkt er ook niet te zijn maar we worden hartelijk ontvangen door een leraar.

Hij vertelt ons dat de school al sinds september geen steun van de overheid meer krijgt maar dat ze de school met donaties tot nu open hebben kunnen houden. Deze week hebben ze de school echter moeten sluiten; de kinderen zijn naar huis gestuurd vanwege gebrek aan geld om eten te kopen. Alleen enkele kinderen die nergens naar toe kunnen verblijven er nog.
We krijgen een rondleiding door de school en worden helemaal stil van wat we zien….

De jongen op het bed heeft in december met YAN meegedaan aan een toneelstuk. Als hij hoort dat wij er zijn springt hij enthousiast op.
Ook de bus blijkt weer kapot te zijn.