De verkiezingen komen eraan.

Na drie jaar is het tijd om een nieuw bestuur voor YAN te kiezen.
Er zijn drie posities te verdelen: die van de president, de secretaris (secretary general) en de public relations officer (PRO). Deze drie zullen vervolgens de andere functies zoals penningmeester uit de leden gaan kiezen.
Afgelopen dinsdag kregen de kandidaten de kans om zich voor te stellen en te vertellen wat hun toekomstplannen voor YAN zijn.
En ik kan wel zeggen dat er stevig campagne wordt gevoerd!

Voor elke positie zijn er twee kandidaten:
Voor president Lamin Mansaray. Hij is al langere tijd YAN lid, heeft eindexamen gedaan en start in januari met een opleiding voor elektricien.
Hij gaat het opnemen tegen de jongere Kandiatu Bah. Een dame die dit jaar op de middelbare school is begonnen maar zoals we in januari van dit jaar zelf hebben mogen ervaren, perfect in staat om een vergadering strak te leiden.

Ik neem jullie een stukje mee in hun manifesto zoals ze het noemen.

Een stukje uit het pleidooi van Lamin Mansaray
De kleine, dappere Kadiatu Bah

En dan wordt de spanning opgevoerd; kiezen we een man of een vrouw?

De functie van secretary general. Ook hier hebben we een man en een vrouw als kandidaat We hebben oudere Gibrilla Kargbo die een jaar in Freetown heeft gestudeerd maar vanwege geldgebrek naar Kabala is teruggekeerd. Hij wil ook starten met een opleiding tot elektricien. Daarnaast de jongere maar mondige Isatu K Kamara. Zij viel al in 2017 op met haar doorzettingsvermogen om, als een van de eerste meisjes uit haar dorpje Semamaya, verder te willen studeren. Zij zit nu in de derde klas van de middelbare school.

Gibrilla, hij belooft o.a. om computerlessen te gaan geven.
Isatu K Kamara die vertelt dat,
ondanks dat ze niets weet van computers, haar best gaat doen voor YAN

Voor de functie van PRO hebben we 2 jongere kandidaten: Tenneh Mansaray uit Semamaya en Alusine Mansaray.

En hier de stembiljetten die Sajor vannacht heeft gemaakt