Hoe kan ik helpen?

Een veel gestelde vraag: hoe kan ik bijdragen? Kan ik een kind sponsoren?
Kunnen we met jongeren communiceren?

We hebben daar vaak en veel over nagedacht, ook aan het koppelen van een kind aan een donor wat natuurlijk een extra dimensie aan het steunen van kansarme kinderen ver weg geeft. Toch zijn er ook veel nadelen aan een, een op een contact van donor en kind. De taal, het cultuurverschil en te hoge verwachtingen van beide kanten zijn een paar voor de hand liggende.
Sommige jongeren in Sierra Leone hebben een telefoon (en zouden kunnen communiceren), de meesten hebben dat niet.
Daarnaast is er het gegeven dat iedereen ook andere financiële steun nodig heeft: bij een begrafenis, om huur van je onderkomen te betalen, bij ziekte of zelfs om eten te kopen. Dan moet je wel erg sterk in je schoenen staan om hier weerstand aan te bieden immers, geef je de een wat, wat doe je dan als de volgende aanklopt voor financiële steun? En dat gaat zeker gebeuren!

Wat hebben we nu bedacht?

U kunt per maand doneren: 5 euro per maand voor een basisschool leerling of middelbare school leerling, 10 euro voor een jongere die naar het beroepsonderwijs gaat. Als u dat een jaar lang doet is dat ongeveer dekkend voor de studie van een kind/ jongere voor een jaar.
Dat kan, we hebben het u gemakkelijk gemaakt, via de groene knop hier rechts op de website. Het wijst zich vanzelf.

Om het toch wat persoonlijker te maken zijn we aan het proberen of we van enkele kinderen persoonlijke verhalen kunnen publiceren. Dat is niet gemakkelijk en natuurlijk willen we heel zorgvuldig met de gegevens van deze kwetsbare jongeren om gaan. We beloven dus nog niets.

Hieronder alvast een interview dat we eerder hebben gepubliceerd, dit keer met ondertiteling in het Nederlands.
Dit filmpje is ruim 3 jaar gelden opgenomen. Isatu zit nu in het derde jaar van de middelbare school en doet het heel goed!

Verder zijn een maand geleden 3 jongemannen van YAN gestart aan een opleiding tot elektricien. Ze hadden schoolgeld nodig, geld voor boeken en basisgereedschappen. Gelukkig hebben we hierin kunnen voorzien maar als er in de komende jaren meer jongeren een beroep willen leren hebben we uw hulp hard nodig. Kunnen we op u rekenen?