Een nieuwe generator

Zoals jullie je misschien kunnen herinneren, hadden we in juli van het vorig jaar te maken met een afschuwelijke diefstal uit het kantoor. De computers en de generator werden gestolen.
De dieven zijn met veel speurwerk opgepakt en veroordeeld, de computers zijn terug gevonden maar van de generator geen spoor. Het gevolg is dat YAN al 9 maanden geen toegang heeft tot elektriciteit wat betekent o.a. dat er geen computerlessen gegeven konden worden.

Eind vorig jaar dienden wij een aanvraag in bij Stichting Mia Keulaerds Fonds (http://www.miakeulaerdsfonds.nl)
voor geld voor een nieuwe generator. Wat waren we blij toen we in februari bericht kregen dat we 500 euro mochten ontvangen uit dit fonds.
Afgelopen donderdag reisden Lamin en Sajor naar de hoofdstad Freetown om de generator te kopen, een reis van 6 uur met de bus. Vrijdag kwamen ze terug en gisteren, tijdens de wekelijkse vergadering, konden de andere YAN leden de generator bewonderen. Namens Stichting Taiama-Andreas en de jongeren van de Youth Advocacy Network, dank aan de mensen van Stichting Mia Keulaerds Fonds voor de gift en het vertrouwen. Ondanks het feit dat er in Sierra Leone veel corruptie is en er geregeld gestolen wordt, mogen de goeden en vooral de ontwikkeling en het onderwijs aan deze jongeren hier niet onder lijden. Samen houden we vol en blijven we geloven in de toekomst van de jongeren en daarmee een betere toekomst voor de volgende generatie, stapje voor stapje.

Lamin met de nieuwe generator