Het weekend met YAN, zaterdag, Tacugama.

Op zaterdag zijn we naar Tacugama gegaan, het opvangpark voor chimpansees die wees zijn geworden doordat of hun moeder is gedood en daarmee een hele groep om te dienen als bushmeat ( voedsel voor de lokale bevolking ) of de baby chimpansees zijn gevangen genomen om als huisdier verder te leven. Ook in dit geval moet vaak een groep worden gedood want de dieren zijn erg beschermend naar hun kroos. In Tacugama leven verschillende groepen in stadia naar weer in het wild leven. Indrukwekkend met hoeveel passie er wordt gewerkt door zowel Sierra Leoneans en buitenlanders. We ontmoeten zelfs een jonge vrouw uit Limburg Sem, die hier werkt.
De foto’s zeggen genoeg het was een geweldige ervaring voor YAN dankzij de medewerkers van Tacugama. Informatie over Tacugama vind je op https://www.tacugama.com/ Luister ook eens naar het aanstekelijke filmpje/ liedje.

Maar eerst voordat we gaan wordt er natuurlijk gestreken.

In de middag doen we het budgetspel. Enorm leerzaam en daar gaan we zeker nog wat mee doen.