De laatste bijeenkomst met YAN maar nog geen afscheid.

Op zaterdag hebben we ook de ouders uitgenodigd om naar het kantoor te komen. De ouders kunnen een goede hulp zijn in het motiveren van hun kinderen.
Het kantoor is vol mensen, ook Owen Jones, de oude leraar van Kabala Secondary School is er.

We praten weer over “Ownership”, van YAN, maar ook van je eigen leven. De ouders vertellen hoe blij ze zijn dat hun kinderen geholpen worden. We praten ook over wat we in LOMA hebben gezien en over de aanwezigheid bij vergaderingen. De ouders stellen voor om iedere laatste zaterdag van de maand met een afvaardiging naar het kantoor te komen om met de jongeren te vergaderen.

Er is nog iets wat mij al een aantal jaren dwars zit; elke keer als we komen worden wij voor alles wat we doen om geld gevraagd. Water, koekjes, eten, vervoer van en naar het kantoor. Ik vind het een beetje gênant om het aan te kaarten, wij zijn immers de rijken, maar heb het er wel in de afgelopen jaren met Sajor, een ouder lid, en Owen Jones over gehad. Tot mijn verbazing staat Sajor op en zegt: wat als wij zouden uitgenodigd bij Kelly en Marie-José thuis, ze zouden voor ons koken en dan vragen ze aan ons om te betalen voor het eten? Dat is toch niet onze cultuur? Wij zijn toch een gastvrij volk?
Enkele ouders staan op en verontschuldigen zich, volgend jaar zullen ze ervoor zorgen dat we anders worden ontvangen.

Hieronder enkele foto’s van sprekers.