YAN en de Landelijke verkiezingen juni 2023

In de aanloop naar de verkiezingen wilden de jongeren van YAN een activiteit organiseren tegen het geweld dat er vaak plaats vindt. Al een tijdje zijn ze bezig met de voorbereidingen en ook oud leden die verhuisd zijn vanwege studie of werk denken mee.
Zo heeft Amara in Kono het ontwerp voor een banner gemaakt en het resultaat mag er zijn.

Dat is de eerste stap. Vervolgens wordt er bij de beide radiostations aandacht gevraagd voor de campagne van YAN en dat resulteerde in 3 keer één uur zendtijd op de vrijdag- en zaterdagavond.
Het leuke is dat er ook interesse is voor de geschiedenis van YAN en wat YAN verder nog doet.

Maar voordat het zover is wordt er onder leiding van Bangalie getraind in het beantwoorden van vragen want YAN heeft, niet zoals altijd de geroutineerde leden maar nieuwe jonge leden gekozen om hen in de uitzending te vertegenwoordigen. Peer to peer education, dat is de bedoeling.

Ondertussen schrijven andere YAN leden op grote kartonnen vellen boodschappen voor de straatcampagne.

En dan breekt de dag aan voor het radioprogramma. Ze hebben de uitzending voor ons opgenomen en we zijn zo trots op hen. Voor de meesten was het de eerste keer dat ze iets op de radio mochten vertellen, hoe cool is dat. En ze deden het super!

De dag erna, zaterdag is de dag van de straatcampagne. Ook hiervoor hebben ze zich goed voorbereid met de banner, kartonnen vellen met slogans, een paar t shirts en ID kaarten die we op het laatste moment nog hebben laten maken.

Ook de non violence campagne van YAN op straat is spannend maar op een andere manier dan het radioprogramma.
Tijdens politieke campagnes worden jongeren vaak omgekocht door politici om campagne te voeren en dat gebeurt met geld maar ook met drugs. Geweld wordt niet geschuwd, vorig jaar zomer zijn er tijdens zo’n campagne doden gevallen. Dit alles willen de jongeren met de mensen op straat bespreken.

En na al het werk is er natuurlijk een maaltijd, klaargemaakt door andere leden van de groep.

Wat een teamwork. Zo zien we YAN graag, plannen, samenwerken, leren van elkaar en de boodschap uitdragen. Hier leren ze zo veel van!

De hele campagne heeft zo’n 200 euro gekost.
T shirts, ID kaarten, twee radio-uitzendingen ( want daar moet je ook voor betalen) en dan natuurlijk het eten.
Wilt u een bijdrage leveren aan de mooie activiteiten van YAN dan is uw donatie natuurlijk van harte welkom!