Goedemorgen

Alweer internet maar nu is de accu biijna leeg, gisteravond in Njala aangekomen voor opening van de learn and earn centre Toen we gisteravond in Bo waren hadden we ook geen benzine, alle tankstation waren leeg op die manier proberen ze de prijs op te drijven, je kunt alleen benzine krijgen op de zwarte markt en die is dan 2 x zo duur. Maar het probleem is dat de politie er ook is en hiedr streng op controleert. He dan ook we zijn rond 11 uur veilig in Njala aangekomen. We slapen in een gedeelte van de campus van de universiteit, dit is na de oorlog opnieuw gebouwd maar de mensen zijn nog niet allemaal teruggekomen. Er is hier geen stromend water en maar tot 12 uur electriciteit. Dus toen we om 12 uur aan tafel was het plods weer donker.
Gladys en ik moeten hiier een kamer delen dus dat was praten tot midden in de nacht over haar leven de problemen van de vrouwen. Een gesprek dat onder andere omstandigheden nooit zou hebben plaatsgevonden. Het was 3 uur voordat we sliepen om 7 uur weer wakker, zij is nu al naar het centrum om te checken of alles goed voorbereid is. Wij westerlingen gaan aan het ontbijt. De mensen die straks komen komen van heinde en ver, het zijn de mensen die mikrokredieten van WPJP krijgen  en hiermee zeep produceren en cassava verbouwen Over dat laatste zal ik jullie later meer vertellen. Vna de winst moeeten ze een gedeelte gebruiken om hun dochter naar school te laten gaan, 1/3 moet terug naar WPJP en 1/3 hebben ze voor hun levensonderhoud. Voldoen ze hier niet aan dan krijgen ze niets meer.
De mensen komen met een grote truck die Gladys heeft gehuurd, het is een oude truck van toen UNHCR hier was.
Snel publiceren voordat de stroom op is