De voorbereidingen 2

Natuurlijk willen we ook wat meenemen voor de kinderen maar dat is erg moeilijk omdat in dit land een tekort is aan heel veel. Zelf hadden we al het idee om bureaulampjes op zonne-energie mee te nemen. De vorige keer was dit een groot succes. Sierra Leone ligt bij de evenaar en dus komt de zon op om 7 uur ‘s morgens en gaat ze onder om 7 uur ‘s avonds; vroeg donker en dan ook echt donker want er is op vele plaatsen geen electriciteit. Lezen of studeren wordt dan moeilijk, je ziet soms langs de weg mensen verzameld rond een olielampje.
IMG_20170118_152534558
Vandaag zijn ze aangekomen; 40 stuks.
Ze worden gesponsord door een handwerkclub in Landgraaf. Dank daarvoor!

Verder hebben we de kinderen zelf gevraagd wat ze willen. Ze vroegen om schoolmaterialen, een computer en shirts. Voor de schoolmaterialen hebben we gezorgd.
IMG_20170118_152303731
Ze worden voor een groot deel gesponsord door Kantoorboekhandel Funcken uit Landgraaf en parochianen van de Andreasparochie.