Bezoek aan de scholen

Op dinsdag bezoeken we Kabala Secondary School en Kabala Secondary School for Girls.
Bij de eerste school ontmoeten we 9 van de 10 jonge mensen. John Kamara is helaas ziek.

Bij de school for girls hebben we nog maar een sponsorkind. Poreh. Zij is er helaas ook ziek. Het hoofd van de school komt met de lijst van aanwezigheid. Gister was ze er nog ook alle andere dagen daarvoor.
Het hoofd van de school is Mr. Jalloh, een aardige toegankelijke man. Hij is de opvolger van Mrs. Sesay die op haar 60e met pensioen is gegaan. De school heeft maar 58 meisjes en er is alleen een onderbouw. Mr. Jalloh pleit ervoor om meer kinderen te sponsoren. Hij haalt er 3 uit de klas. Een ervan is Kumba, een slim welbespraakt meisje. Ze is blind en vertelt mij als ik het haar vraag hoe ze leert dat ze een typemachine heeft en de lessen worden opgenomen zodat ze ze terug kan luisteren.
Een ander meisje is weer, zij woont bij haar oma. Een jaar geleden is haar schouder uit de kom gegaan. Vanwege geldgebrek kon ze niet naar het ziekenhuis dus de arm is niet hersteld. Ze is pas weer begonnen met schrijven.